Joan Aracil

Naix a Alcoi en 1980 e inicia la seva carrera musical amb J.L. Gonzalez amb el qual continuarà fins la seva mort, formant part de l’última generació de guitarristes que ixqueren baix la seva mà al Conservatori Professional “Juan Cantó” d’Alcoi. Després es trasllada a Valencia, on baix les directrius de José Làzaro finalitza la carrera obtenint “Menció D´Honor”.joan

De forma paral·lela als estudis musicals obté a l’any 2005 la titulació d’Ingenier en Automàtica i Electrònica Industrial a la Universitat Politècnica de Valencia. Completant així la seva formació al camp de l’aplicació de noves tecnologies.

Ha obtés diferents reconeixements a certàmens i concursos com el 2on Premi al Concurs Nacional “Dolores Sendra” de Pego (2002), Menció honorífica al IV Concurs “Ciutat de Torrent” (2005), el Premi al Millor Intèrpret Alcoià en el VIIé Premi Internacional d´Interpretació “Amics de la Música” (2006) o junt al percussionista Jordi Sempere el Premi “Rosa Gil” al millor Grup de la Comunitat Valenciana al XIé Certamen Internacional Luys Milan (Desembre 2012)

Ha realitzat cursos de perfeccionament de la tècnica musical amb guitarristes d´alt prestigi com Jose Luis González, Rubén Parejo, David Russell, Sergio& Odair Assad, Carles Trepat, Eduardo Baranzano, etc. A més ha ampliat els seus coneixements realitzant cursos sobre Renaixement i Barroc espanyol (Jorge Cardoso), música contemporània (José Luis Ruiz del Puerto), Interpretació de la música italiana (Edoardo Catemario) i d’Análisis (Carmina Verdú).

Des de l´any 2002 es un dels integrants del quartet de guitarres “Gioco” de intensa activitat concertística. Aquest grup està format per Joan Aracil, Jose Arnau, Pedro Izquierdo i Rubén Parejo, tots ells de gran trajectòria musical.

Al 2012 naix el GRUP SEGLE XX que està integrat per Joan Aracil a la guitarra i Jordi Sempere a la percussió. Des de la seva creació ha tingut una gran activitat que els ha dut a actuar entre diverses poblacions de la Comunitat Valenciana. Aquest tipus d’agrupació es basa principalment en l’originalitat del repertori i en la recerca tant de noves possibilitats tímbriques i nous registres. El programa és molt variat, realitzant grans llavors d’investigació sobre repertori original per a la formació i sense oblidar les transcripcions de partitures del gènere cambrístic.

Los comentarios están cerrados.